Anchusa azurea (ossetong)

Van het voorjaar heb ik een strookje langs de oprit opnieuw ingedeeld. Omdat het er zonnig is, is er keuze genoeg! Natuurlijk wilde ik er van kunnen snijden en toen is de keuze onder andere op ossetong gevallen.

De variant ‘Loddon Royalist’ wordt tot 1,5 meter hoog en bloeit vanaf mei met prachtige felblauwe bloemetjes. De stelen zijn behaard en zijn leuk te combineren met phlox, monarda of campanula. Ik merk dat ossetong wel wat steun nodig heeft, dus op een smal strookje komen ze niet goed tot hun recht. Een plekje tussen andere stevige planten, past misschien beter. De bloemen blijven makkelijk een week goed op de vaas.

De plant staat graag op vruchtbare doorlatende bodem en is niet goed winterhard. Bij strenge winters is het dus goed om de planten af te dekken.

De bloemetjes van anchusa kan je eten! Je kunt de smaak omschrijven als neutraal tot licht bitter, fris. Prachtig als garnering van je gerechten! Je kunt de bloemetjes ook goed invriezen in een ijsblokje voor plezier in de winter.

Klik hier voor nog meer eetbare bloemen!

You may also like...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *