Campanula (klokjesbloem)

Prima Plukker

Deze bloem is een Prima Plukker. Dat betekent dat de plant makkelijk te kweken is en goede plukbloemen oplevert.

Deze familie bestaat uit lage en hoge soorten die vanaf juni bloeien met witte, roze of paarse klokjes. Ze blijven heel goed op de vaas. De bodembedekkende soorten (campanula poscharskyana en garganica) zijn minder geschikt voor hoge boeketten, maar geven hangend wel een weelderige uitstraling aan je bloemwerk. En je kan er heel leuk je taart of bloemenboter mee garneren!

De hogere soorten zijn geschikt voor een korenschoof boeket of in ander bloemwerk.

Campanula persicifolia (perzikbladklokje of prachtklokje) is een bekend klokje voor in de halfschaduw. Hier kan ze zich door worteluitlopers verspreiden of door het maken van zaad. Prima voor in de pluktuin, betrouwbare soort!

Campanula medium (marietteklokje) moet gezaaid worden, voor bloei in het jaar erop. De violette klokjes zijn oersterk op de vaas.

Campanula glomerulata (kluwenklokje) is een vaste plant met violette bloemen. Blijft prima op de vaas. Is niet altijd betrouwbaar in de border.

Op zoek naar nog meer plukbloemen? Kijk eens in de plukbloemencyclopedie.

Eetbare bloemen

Alle campanula’s uit de tuin kunnen ook gegeten worden. Prachtig in de salade of kruidenboter! De kleinere soorten zijn wat meer geschikt, maar in principe kan elke soort gegeten worden. Let wel op met planten van het tuincentrum. Deze zijn vaak bespoten en dus niet eetbaar! Wanneer een plant 2 jaar in je tuin staat en je zelf geen gevaarlijke bestrijdingsmiddelen hebt gebruikt, kan je eten van de plant.

NaamCampanula medium
Typetweejarige
Zaaienjuni-juli
Oogstenjuni-juli
Hoogte80 cm
Standplaatszonnig
Kleur wit, lila en violet
Eetbaarja

You may also like...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.