Materiaal uit de tuin

plukken op het plukdak in september, materiaal uit de tuin, plukken uit eigen tuin, materiaal uit de tuin

Welk materiaal uit de tuin kan je gebruiken om bloemstukken te maken? Natuurlijk zijn bloeiende bloemen prachtig, maar ook siergrassen, takken, bessen, mos etc. kan je niet missen bij het bloemschikken. Via deze website hoop ik zoveel mogelijk opties aan te dragen voor het bloemschikken, wat je goed zou kunnen toepassen in je eigen tuin. Zelf kies ik er vaak voor om kleinere groepen van hetzelfde te planten, zodat je meer soorten kwijt kunt. Door dezelfde tinten bij elkaar te zetten, oogt het toch niet rommelig. Vergeet ook vooral de bomen en heesters niet! Deze zorgen in de saaie winter voor groen en vorm in de tuin en kunnen mooie takken, bessen of blad geven. Deze website is natuurlijk niet volledig, suggesties zijn altijd welkom!

Ga met je muis op het kopje ‘materiaal uit de tuin’ staan en wacht tot er een venster uitschuift. Klik vervolgens op een materiaal van keuze en volg eventueel het verdere menu. Je kunt ook een zoekterm intypen bij het loepje (rechtsboven) wanneer je naar een specifieke plant op zoek bent.

Wanneer je totaal geen groene inspiratie hebt, kan ik me voorstellen dat je eerst wat wil zien van het resultaat dat je kan boeken met materiaal uit de tuin. Wil je eerst ideeรซn op doen door bloemstukken te bekijken van materiaal uit de tuin? Kijk dan hier.