Vaas met zomerbloemen

Augustus is een overvloedige maand. Er valt van alles te oogsten uit de moestuin en de pluktuin tooit zich met prachtige zomerbloemen. De dahlia’s beginnen lekker op stoom te komen en de zinnia’s zijn klaar om te plukken. Gecombineerd met hortensia‘s, zonnestrobloem, hertshooi bessen en de mooie pluimen van Chenopodium botrys.

Wanneer je een bloemstuk maakt is het goed om verschillende bloemvormen te combineren. De pluimen van chenopodium doorbreken de bolvorm van de dahlia’s. Ook materialen van verschillende grootte maakt je stuk levendig. De kleine zonnestrobloemen en hertshooibessen geven zo verfijning van dit stuk.

Ik gebruikte materialen in allerlei paarstinten, met witte pompondahlia’s als contrast. De groene pluimen vallen goed op tussen de paarse materialen. Wanneer je een bloemstuk maakt in een kleurtint heet dit monochromatisch. Zelf vind ik het altijd een uitdaging om zo te werken. De kunst is om ondanks de gelijke kleur, spanning aan te brengen in het stuk. Materiaal kan naast kleur ook verschillen in vorm, intensiteit van de kleur, textuur en grootte. Maak gebruik van de verschillen in deze eigenschappen! Bijvoorbeeld de aaibare pluimen van amaranthus, gecombineerd met de strakke vorm van pompondahlia’s. Meer leren over kleurcombinaties in je tuin? Lees hier verder.

You may also like...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *