Dahlia weelde

Wist je dat de dahlia symbool staat voor weelde? De dahlia staat ook voor kracht en ‘voor altijd de jouwe’.

Bloemen spelen in allerlei culturen, vroeger en nu, een grote symbolische rol. Dezelfde bloem kan tevens verschillende betekenissen hebben. Vaak wordt er door bloemen ook verwezen naar het geloof. Een mooi voorbeeld is hierin de passiebloem. Deze prachtige bloem verwijst op talloze manieren naar het lijden en sterven van Jezus Christus: De drie stempels symboliseren de kruisnagels, de driekleurige krans rondom het bestuivingsorgaan symboliseert de doornenkroon en het gesteelde vruchtbeginsel is het symbool van de beker van God.

De passiebloem staat symbool voor het lijden en sterven van Jezus Christus

Terug naar de dahlia. Wanneer je de vorstgevoelige dahliaknollen in april poot, kun je vanaf juni tot aan de vorst in oktober genieten van prachtige bloemen en allerlei kleuren en vormen. Er zijn ontzettend veel soorten verkrijgbaar. In harde kleuren, maar ook in pastel. Zelf word ik altijd een beetje hebberig wanneer het om dahlia’s gaat, je wilt er telkens meer! Elk jaar kun je de kluwen knollen die ontstaan is weer delen in losse knollen. Die groeien in het seizoen weer uit tot een nieuwe kluwen van knollen. Dit is een precies klusje, dus verdiep je eerst in de methode voordat je aan de slag gaat. Op bijvoorbeeld deze website staat een goede uitleg over het delen van dahliaknollen. Wil je er meer over weten? Lees dan op deze pagina verder over dahlia weelde.

plukbloem.nl

Eetbare bloemen

De bloemen van de dahlia zijn eetbaar! Gebruik de bloemblaadjes in salades of in een bloemenboter. Ze kunnen licht bitter smaken. Elke soort smaakt anders, dus proef het even voor, om zeker te weten dat het past bij je gerecht.

You may also like...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.