Kerstversieringen uit de tuin

Ook met materiaal uit je tuin, maak je een mooie kerst in huis! Onderstaande versieringen heb ik deze december gemaakt. Het is allemaal materiaal wat ook in je tuin groeit: eucalyptus, skimmia, rozenbottels, conifeer. De amaryllissen heb ik gekocht als cadeautje voor familie. Dezelfde materialen heb ik op verschillende manieren verwerkt. Linksboven beginnend, rechtsonder eindigend:

Glazen kerstbal gevuld met rozenbottels en skimmia. Let op dat je kerstballen kiest waarbij het haakje los kan en de opening groot genoeg is om materialen in te brengen in de bal. Naar idee van Frits Hoogers (website Frits Hoogers).

Centerpiece op een schaal met voet. Het groen heb ik ingestoken in gaas wat in de schaal geklemd is. Als laatste heb ik de rozenbottels toegevoegd. Ik heb geen water in de schaal gedaan omdat ik het prima vind dat de materialen indrogen. Wanneer je bloemen hebt die water nodig hebben, kan je dat gewoon in de schaal gieten.

Krans gemaakt met hulp van een hooikrans. Groepsgewijs heb ik de verschillende materialen opgebonden. De achterzijde heb ik leeg gelaten. Het is belangrijk om een hooikrans in te pakken met plastic voordat je deze gaat binden. Zo blijft de hooikrans droog wanneer je deze buiten ophangt en kun je de krans later weer gebruiken! Kijk hier voor meer informatie over het binden van een krans.

Amaryllisbollen van de bloemist. Gelabeld als presentje voor familie. Leuk om weg te geven.

Kleine witte vaasjes gevuld met materiaal uit de tuin. Heel simpel, leuk om een toilet of keuken op te fleuren.

Houten blad met vastgelijmde kerstballen. De haakjes heb ik verwijderd zodat de kerstballen als vaasjes gebruikt kunnen worden. Vervolgens heb ik rozenbottels en skimmia in de vaasjes gedaan. Met materiaal uit de tuin creëer je een fijne kerst in huis.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *