Zelf een krans maken met droogbloemen

In het najaar heb ik allerlei uitgebloeide planten in huis gehaald om te laten drogen. Zo ook wat stelen miscanthus. Deze krulden prachtig op! Dat inspireerde om deze krans te maken. Naast het prachtriet heb ik nog aren van persicaria gebruikt, pluimen van eupatorium, uitgebloeide zaaddozen van muscari en paarse bessen van de schoonvrucht. Zelf een krans maken met droogbloemen is makkelijker dan je denkt! Probeer zelf volgend seizoen om planten te drogen. Heel simpel: gewoon wat afknippen en omgekeerd ophangen in kleine bosjes. Liefst een donkere plek waar het droog is en niet vriest.

Benodigdheden voor het zelf maken van een krans met droogbloemen:

  • Metalen/houten krans in gewenste diameter. De krans die ik hier gebruikt heb is 30 cm.
  • Binddraad (ijzerdraad op een klosje)
zelf een krans maken met droogbloemen

Stap 1: Verzamel (gedroogd) materiaal en knip het op 15-20 cm af. Bij deze krans heb ik het prachtriet langer gelaten.

Stap 2: Begin met een bosje van 1 soort materiaal en leg dit op de krans. Bind het door het binddraad rond te draaien rondom de stelen en de ring. Leg vervolgens een bosje van ander materiaal over het deel waar je net gedraaid heb en zet deze stelen ook vast.

Stap 3: Blijft materialen toevoegen en blijf wikkelen met je ijzerdraad. Zorg dat je het draad zoveel mogelijk bedekt met je materialen. Hier heb ik telkens een bosje prachtriet afgewisseld met een bosje ander materiaal.

Stap 4: De afronding is het lastigste deel. Wanneer de krans bijna vol is maak je een bosje materiaal wat je schuift onder het eerste bosje, probeer zo te wikkelen dat het eerste bosje over je binddraad valt.

Meer uitleg nodig? Op deze pagina staat ook een handleiding die ik eerder schreef. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *