Hop (Humulus lupulus)

Elk jaar loopt de wortelstok van hop weer uit met krachtige scheuten. Aan het einde van de zomer bloeien de vrouwelijke planten met de herkenbare hopbellen. Op veel plekken in de wereld wordt hop gekweekt voor de bierproductie. Hop is ook heel leuk om te gebruiken in bloemwerk. Er zijn veel soorten hop die allemaal weer andere eigenschappen hebben in smaak en vorm. Met name de grootte van de bellen is voor de bloemkunstenaar interessant. Zorg dat je vrouwelijke planten plant, want mannelijke soortgenoten geven niet de mooie hopbellen. De plant kan aardig hoog worden, dus zorg voor een klimelement waar de plant z’n gang kan gaan.

In september zijn de hopbellen klaar om geoogst te worden. Prachtig om vers te verwerken, maar wanneer je de bellen op een donkere en droge plek laat drogen zijn ze ook daarna nog goed te gebruiken. Werk voorzichtig, want het materiaal kan gedroogd best kwetsbaar zijn.

Hier vind je nog meer droogbloemen.

hop
Hop, molucella, dahlia’s en zinnia’s

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *