Forsythia (Chinees klokje)

Door velen wordt de forsythia verafschuwd. Geel was een tijd niet populair in de tuin en de stijve opgaande stelen helpen ook al niet mee. Maar… aan het einde van de winter is elke vorm van bloei welkom! De heester bloeit in maart en april. De knalgele stelen kan je prima plukken voor op de vaas. De rest van het jaar is de plant een groene heester. Je kunt hem dus in een heesterborder toepassen waar hij verder niet zo opvalt. Er zijn verschillende soorten beschikbaar: hard geel en meer citroengeel.

Daarnaast is er ook een witte forsythia te koop. Dit is eigenlijk geen Chinees klokje maar een plant uit een hele andere familie. Deze Abeliophyllum distichum combineert mogelijk wat eenvoudiger in je border vanwege de witte tot licht roze bloeiwijze. Lees hier verder over deze sierlijke heester.

Het leuke van forsythia is dat je de takken kunt voortrekken. Dat betekent dat je enkele takken net voordat ze in bloei komen plukt. Vervolgens zet je deze op water in je huis. Door de warmte zal de steel tot bloei komen.Zo heb je al in februari vrolijke bloeiers in huis! Hier leg ik verder uit hoe je voorjaarstakken in bloei trekt.

You may also like...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *