Boeket met droogbloemen

Het is helemaal hip: droogbloemen in huis. Zelf vind ik het ook prachtig, maar met name het duurzame karakter spreekt me aan. Door bloemen te drogen, kun je het ‘plukseizoen’ enorm verlengen. In de maanden dat er weinig verse bloemen te plukken zijn, kan je je huis versieren met gedroogde materialen uit je eigen tuin. Zo belast je het milieu niet met verwarmings- transport- en bestrijdingsmiddelen. Wanneer je bloemen koopt bij de bloemist, worden deze namelijk vervoerd met vrachtwagens en soms worden ze ingevlogen per vliegtuig. Dat heeft een enorme impact op het milieu.

Plukken uit je eigen tuin is een duurzaam alternatief. Je volgt de seizoenen, zodat er geen warmte voor kassen nodig is. In je eigen tuin weet je welke stoffen je gebruikt bij het onderhoud van je tuin. Wanneer je kiest voor ecologische middelen (dus geen kunstmest!) beperk je je ecologische voetafdruk. Wil je meer lezen over de impact van de bloemenindustrie? Kijk dan eens op deze pagina.

droogbloemen
Gedroogde vliezen van judaspenning met achillea fillipendulina ‘Cloth of gold’

Je kunt allerlei bloemen drogen. De ene soort blijft mooier dan de ander en het is soms ook afhankelijk van het moment van plukken. De kleur kan vervagen of de bloemen vallen uit elkaar. Op deze pagina vind je bloemen die geschikt zijn om te drogen. Hierboven combineerde ik de parelmoer-achtige vliezen van judaspenning met de super stevige schermbloemen van achillea fillipendulina.

Meer inspiratie op doen met droogbloemen? Kijk eens op dit deel van de website.

You may also like...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *