Prima Plukker

Deze plant is een Prima Plukker. Dat betekent dat de plant makkelijk te kweken is en goed materiaal oplevert.

De smaak van munt kent iedereen! In snoepjes en tandpasta wordt menthol vaak gebruikt als frisse toevoeging. Munt is een vaste plant die het prima doet in ons klimaat. Er bestaan verschillende soorten die je zomaar ergens in de berm kunt tegenkomen. De verschillende soorten kruisen gemakkelijk met elkaar. Wanneer je in een restaurant verse muntthee besteld krijg je een glas heet water met een paar stelen aarmunt er in. Naast deze bekende variant, zijn er echter nog veel meer soorten munt die leuk te gebruiken zijn in de pluktuin (informatie van Wikipedia:).

Munt kan je heel goed plukken voor in de thee dus, maar je kunt de stelen ook leuk in een boeket steken. Bijkomend voordeel, een heerlijke geur in huis! Wanneer in de zomer de stelen gaan bloeien, kun je deze pluimen ook leuk gebruiken in bloemwerk of als garnering van toetjes en gebak. Een hele veelzijdige plant dus, die zeker een plek in een pluktuin verdiend.

Let op: munt woekert erg, de plant gaat de hele tuin door wanneer je niet op let. Wanneer je munt in een grote pot laat groeien heb je hier geen last van.

NaamMentha
Typevaste plant
Zaaienmaart; stekken in mei
Hoogte30-50 cm
Oogstenjuli tot aan de vorst
Standplaatszonnig en halfschaduw
Kleur wit, paars
Eetbaarja

Wil je meer leren over het eten van bloemen? Kijk dan eens hier!

You may also like...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *