Brunnera macrophylla (Kaukasisch vergeet-me-nietje)

Deze vergeet-me-niet van de Kaukasus is wat groter dan het gewone broertje en heeft behaarde bladeren. De felblauwe kleine bloemetjes verschijnen in april. Vergeet-me-niet doet het goed in de halfschaduw, maar kan ook wel zon verdragen. Op de vaas blijven ze ongeveer 5 dagen goed. Zorg dat het behaarde blad niet in het water staat, dan vervuilt het erg snel. Deze vergeet-me-niet is wat beter voor de pluk dan de gewone vergeet-me-niet vanwege de langere stelen. Je kan ook Chinese vergeet-me-nietjes zaaien (Cynoglossum amabile).

De Kaukasische vergeet-me-niet is een makkelijke plant, die ook onder wat minder goede omstandigheden nog bloeit. Het vrolijke blauw combineert eenvoudig met andere soorten. Er is soms enige herbloei, maar dat mag geen naam hebben. In tegenstelling tot het normale vergeet-me-nietje zaait deze plant nauwelijks uit.

Wil je een hoge productie hebben van bloemen, kies dan voor een andere plukbloem, bijvoorbeeld een ‘Prima Plukker. Planten met dit label zijn eenvoudig te kweken en leveren bruikbaar materiaal op. De productie van het Kaukasisch vergeet-me-nietje is erg laag.

You may also like...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *