Cytisus (brem)

Deze struik is erg geschikt voor een zonnige plek op zandgrond. In april/mei bloeit ze overdadig met bloemetjes in vaak felle kleuren. De verschillende delen van de bloem kunnen verschillen van kleur, wat een mooi effect geeft. De takken kunnen wanneer de struik groter wordt wat uit elkaar vallen. Het is dus goed om grotere exemplaren na de bloei wat te snoeien. Zorg dat de oude takken aanwezig blijven, snoei deze niet, want dan kan de plant niet meer uitlopen. De heester bereikt vaak een hoogte tussen 1 en 1,5 meter.

De brem heeft een plekje op plukbloem.nl gekregen omdat de bloeiende takken prachtig zijn om mee te werken. Ze zijn sterk en zijn verkrijgbaar in verschillende aansprekende kleuren. Liefhebbers van pasteltinten zijn waarschijnlijk wat minder enthousiast over de brem, vanwege de sterke kleuren.

In mijn tuin staat de vrolijke variant ‘Burkwoodii’. Deze bloeit in het voorjaar met roze tot karmozijnrode bloemen met een licht rode keel en gele randen. Echt een beauty, hoewel hij wel lastig te combineren is met het paars en blauw van mijn voorjaarstuin. De brem heeft een plekje gekregen naast de roodbladige kronkelhazelaar en daar staat ie goed! Lees hier verder over deze bijzondere buurman.

In het bloemstuk hieronder combineerde ik de brem met blaasspirea ‘Dart’s Gold’, longkruid en de opvallende tulp ‘World Expression’. Wil je meer weten over tulpen in je tuin? Lees dan hier verder.

You may also like...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.