Astilbe (pracht- of pluimspirea)

Astilbe houdt van een vochtige humeuze bodem in de zon of halfschaduw. Vooral in de zon moet de grond echt voldoende vocht bevatten. De plant staat het liefst op een wat open plek, dus niet te dicht bij boomwortels. De pluimen in warme kleuren en in het wit staan recht overeind. Een dankbare bloeier voor in een plukbare tuin! Met name op klei en leem heeft de plant het goed naar z’n zin, omdat deze grond het vocht goed vast houdt. Astilbe zorgt met zijn pluimen voor een verticaal accent in je bloemstuk of boeket.

Pluimspirea is een vaste plant. Dat betekent dat de pluimen elk jaar terugkeren. Er zijn hogere en lagere soorten verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog (bijna dan). De meeste soorten bloeien tussen juli en september. Ook in de winter hebben de pluimen nog sierwaarde. Je kunt ze dan ook het beste pas in februari afknippen.

Wil je meer soorten prachtspirea leren kennen? Kijk dan eens op deze pagina op de site van Appeltern.

Op zoek naar andere zomerbloeiers voor in je pluktuin? Kijk eens hier!

Let op: Spirea Japonica  (Japanse spirea) wordt ook spirea genoemd, het is echter een hele andere plant! Hier vind je meer informatie over deze groep planten.

Let op: er is ook een sneeuwspirea, dat is een andere soort dan de hier besproken prachtspirea. Lees hier verder over sneeuwspirea

astilbe

You may also like...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.