Eucalyptus (gomboom)

Prima Plukker

Deze plant is een Prima Plukker. Dat betekent dat de plant makkelijk te kweken is en goed materiaal oplevert.

De bladeren van de gomboom hebben een mooi vergrijsd blad. Je kunt het werkelijk voor van alles gebruiken! Voordeel is dat het jaarrond groen is en dat de boom of heester snel groeit. Groot nadeel van deze Australische vriend, is de vorstbestendigheid. Wanneer het kortdurend vriest tot hooguit -10 kunnen de meeste soorten overleven. Is er echter sprake van langer durende vorst, dan leggen met name de jongere planten het loodje. Het toevoegen van eucalyptus aan je (pluk)tuin is een gokje, maar kan een mooi resultaat geven!

Herfststuk waar ook eucalyptus in is gebruikt.

Wanneer je snijdt van de heester, is het belangrijk om de kleinere uiteinden af te knippen of te laten zitten. De oudere bladeren zijn afgehard en drogen mooi in. De kleine verse blaadjes verdorren snel en zijn dan niet meer mooi. Er zijn heel veel soorten, met grote, kleine, ronde en langwerpige bladeren. Prachtig!

Je kunt de bladeren van eucalyptus heel goed gebruiken in een krans of guirlande. Zonder water droogt het blad mooi in en blijft het nog maanden goed. Wil je zelf ook kransen maken? Kijk voor inspiratie op deze pagina.

You may also like...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *