Geranium (ooievaarsbek)

Er zijn honderden soorten ooievaarsbek bekend. Deze plant past in elke tuin! De plant is een makkelijke bodembedekker die ook in de schaduw goed presteert. De bladeren van de groep macrorrhizum geuren vaak bij aanraken en zijn een groot deel van het jaar groen. In mei bloeit de geranium macrorrhizum die in mijn tuin staat. De bloeitijden verschillen per soort en lopen van het voorjaar tot aan de herfst. De bloemetjes en het blad zijn goed op de vaas te gebruiken. De stelen worden hooguit 25 cm lang, alleen geschikt voor wat korter bloemwerk dus!

Klik op de namen onder de afbeeldingen voor meer informatie over de soort.

De bladverliezende soort ‘Rozanne’ is erg populair. Ze bloeit met violet bloemen tot ver in de herfst. Een nadeel vind ik dat het blad niet wintergroen is en dat de soort geen mooie pollen vormt maar meer over de bodem kruipt. Daardoor is ze wel goed te gebruiken als hangend element in een bloemstuk.

Ooievaarsbek is een gemakkelijke tuinplant, waar je ook nog van kunt plukken. Er zijn allerlei soorten verkrijgbaar, in de kleuren blauw, wit, paars tot violet. Zeker eentje om een plek te geven in je tuin!

You may also like...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.