Miscanthus sinensis (prachtriet)

Siergrassen bloeien in de nazomer en geven een mooi wintersilhouet aan de tuin. Een bekend siergras is miscanthus. Dit pollen vormende siergras kent hoge en wat lagere familieleden. In augustus tooit het zich met mooie pluimen in licht bruin, donker bruin of rood. Het gras is ook in verschillende tinten beschikbaar. Er bestaat zelfs een gestreepte variant. Het gras en de pluimen kun je goed gebruiken bij een plukboeket. Gebruik de pluimen niet aan het einde van het seizoen, want dan vallen ze uit.

De bruine pluimen in dit stuk komen van het bloeiende prachtriet.

Miscanthus kun je ook gedroogd goed gebruiken. Met name de grasstengels drogen mooi in. De miscanthus in mijn tuin geeft gekrulde slierten wanneer ik deze droog. Een prachtig gezicht! Zorg dat je niet alles afknipt, want dan oogt de wintertuin zo kaal, maar een deel kun je zeker te drogen hangen op een koude, donkere plek in huis. Heerlijk om tijdens de winterse dagen mee te prutsen! Wil je meer kransen zien die gemaakt zijn met tuinmateriaal? Klik dan hier.

De gedroogde stelen van prachtriet krullen prachtig. Hier in een krans verwerkt met blad van de pruikenboom, koninginnekruid, lampenpoetsersgras en uitgebloeide bloemknoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *