Plukbloem encyclopedie

Wanneer je plannen maakt voor het aanleggen van een pluktuin, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Er zijn veel soorten bloemen, heesters en bomen waar je van kunt plukken. Daarnaast speelt de standplaats een grote rol: een bloem bloeit nou eenmaal niet wanneer ze op de verkeerde plaats staat. Vergeet ook niet de grondsoort! Er zijn planten die overal wel gaan, maar de meeste soorten hebben voorkeur voor een bepaald type. Natuurlijk kan je de grond wat verbeteren met kleikorrels, compost of zand, maar dat levert heel veel werk op. Daarnaast is het resultaat misschien toch teleurstellend, wanneer een plant niet aanslaat.

In deze plukbloem encyclopedie verzamel ik materialen uit de tuin die je kan gebruiken voor het maken van bloemwerk. Zo kan je op zoek naar een soort die past op de plek in je tuin die je in gedachten hebt. Je zult merken dat in de plukbloem encyclopedie veel plukbloemen van zon houden. Dit zijn met name de bloemen die je elk jaar opnieuw moet zaaien (eenjarigen). Onder de planten die elk jaar terug komen zitten ook prachtige plukbloemen. In een tuin met heel veel schaduw wordt het lastig om een volwaardige pluktuin aan te leggen. Wanneer er een deel van de dag wat zon is (halfschaduw), zijn er weer wat meer mogelijkheden.

Zijn er bepaalde kleuren die je nog mist in je pluktuin? Voor mij spelen de kleuren van bloemen en blad de hoofdrol in de tuin. Wanneer je ordening in je pluktuin of border wilt aanbrengen, is het belangrijk om bewust te zijn van de invloed van kleur. Een fijn hulpmiddel hierbij is de kleurencirkel. Wanneer je hier meer over wilt weten, kijk dan eens op deze pagina.

Bloemen

Middels de knoppen hieronder kan je zoeken op specifieke seizoenen, kleuren, materialen of standplaats. Ook kan je zoeken naar eenjarige bloemen en bloeiende vaste planten.

Vruchten

Naast bloemen, kun je ook aan ander materiaal uit je tuin denken voor in een bloemstuk. Ook bessen, sierappeltjes, zaaddozen en frambozen zijn bijvoorbeeld geschikt! Klik op de button hieronder om geschikte vruchten te vinden voor je pluktuin.

Boom, blad, gras

Ook takken en grassen geven structuur aan je bloemwerk. Wat dacht je van een tak met bloesem tussen de tulpen of sierlijk gras tussen je dahlia’s? Klik op de knop hieronder voor bladeren, grassen en takken uit de plukbloem encyclopedie, die je goed kan gebruiken in je plukboeket.

Wil je nog meer plantenkennis op doen? Kijk dan eens in de algemene plantenencyclopedie van Appeltern. Daar zijn duizenden soorten verzameld en overzichtelijk gerangschikt. Klik hier om naar de website van Appeltern te gaan.

You may also like...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *