Prima Plukker

Je bent verliefd op bloemen en wil ze duurzaam kweken. Een stukje van je tuin mag pluktuin worden. Welke soorten kan je dan goed gebruiken? De categorie ‘Prima Plukker‘ helpt je op weg!

Hoe het begon

Toen ik begon als pluktuinier, was het erg lastig om goede informatie te vinden. Er zijn wel wat boeken geschreven over dit onderwerp, sommigen gedateerd en beperkt. Er komen prachtige foto’s voorbij op sociale media, maar welke bloemen zijn het die gebruikt zijn? Hoe heten deze in het Latijn? Het is een ware puzzeltocht om een plan te maken voor je pluktuin.

Tijdens deze zoektocht begon ik met Plukbloem.nl met als doel om informatie voor pluktuiniers op een eenvoudige manier beschikbaar te maken. Met vallen en opstaan probeer ik zelf planten uit en pas ik mijn tuin aan. Ik volg workshops, bezoek tuinen en volg collega pluktuiniers op sociale media.

Label ‘Prima Plukker’

Om het nog makkelijker te maken heb ik de ‘Prima Plukker‘ in het leven geroepen. Dit zijn vaste planten, heesters, bollen, knollen, klimplanten en eenjarigen die geschikt zijn voor de pluk, eenvoudig te kweken en ze leveren mooi materiaal. Heel geschikt om mee te starten dus en garantie voor succes! Voortdurend ontdek ik nieuwe soorten die toegevoegd worden aan de plantenencyclopedie. Door te kiezen voor ‘Prima Plukker‘ krijg je informatie over soorten die gemakkelijk te gebruiken zijn.

Prima Plukker

Deze plant is een Prima Plukker. Dat betekent dat de plant makkelijk te kweken is en goed materiaal oplevert.

Hierboven vind je het logo waarmee de ‘Prima Plukker‘ wordt aangeduid. Verdere informatie over het gebruik van de plant, heester, knol of bol vind je terug in het artikel.

Bovenstaande soorten zijn allemaal ‘Prima Plukkers’. Kijk hier voor meer uitleg over deze fantastische plukbloemen. Wil je meer hulp bij het inrichten van je pluktuin? Op deze pagina vind je nog meer tips of kijk eens op de pagina van May&June waar je adressen vindt van pluktuinen waar je verder geinspireerd kan raken.

Blauw Bloemen Bloemenstilleven Bloemstuk Bollen en knollen Boom, blad en gras Caroussel Droogbloemen Een- en tweejarigen Eetbare bloemen Geel Groengeel Grondsoort Halfschaduw Herfst Inspiratie Klei Kransen Leem Lente Magenta Op kleur Oranje Paars Prima Plukkers Rood Schaduw Seizoenen Standplaats Vaste planten Violet Vruchten Winter Wit Zand Zomer Zonnig

You may also like...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *