Herfstkrans met sierappeltjes

Wanneer sierappeltjes de bomen tooien beginnen mijn handen te jeuken: het is tijd voor malusappeltjes in een herfstkrans! Ook rozenbottels en bladgroen uit de tuin zijn prachtig materiaal voor een krans. De opties zijn eindeloos: zelf een krans buigen van ijzerdraad of takken; een kant-en klare krans versieren. Hieronder enkele voorbeelden van kransen met malus appeltjes die ik gemaakt heb deze november.

Kant-en-klare krans

malusappeltjes in een herfstkrans
Malusappeltjes en eucalyptus gestoken in een kant-en-klare (herbruikbare) basiskrans.

De kant-en-klare krans hierboven heb ik ingestoken met malusappeltakken en eucalyptus. Omdat de krans op zichzelf al mooi is hoef je niet alles te bedekken. Wanneer het materiaal niet meer mooi is, kun je er zo weer wat anders van maken. Vaak zie ik dit soort kransen liggen bij de kringloop. Ik koop ze dan meestal, altijd handig.

Borduurring als krans

malusappeltjes in een herfstkrans
Rozenbottels en malusappeltjes met binddraad gedraaid op een houten ring

De borduurring hierboven heb ik opgefleurd met dezelfde materialen als de eerste krans. Daarnaast heb ik nog wat rozenbottels toegevoegd voor een verfijnd accent. De materialen heb ik met gegloeid binddraad vastgezet. Kijk hier voor een uitleg over het draaien van kransen.

Hooikrans

krans sierappeltjes
Hooikrans beplakt met sierappeltjes

Hooikransen zie je ook vaak bij de kringloop liggen. Deze zijn heel handig wanneer je een krans met volume wilt maken. Pak de hooikrans in met plastic folie en plak de appeltjes er met een lijmpistool op. De ruimte tussen de appeltjes kun je opvullen met mos of vilt.

Rijgen

malusappeltjes in een herfstkrans
Malusappeltjes geregen op dik draad en afgewerkt met grof touw, olijftakjes en eucalyptus.

Deze krans is makkelijk om te maken. Je gebruikt hiervoor vrij stevig ijzerdraad (te koop bij de bouwmarkt, om paaltjes mee vast te zetten) en rijgt de appeltjes er op. De uiteinden van het draad buig ik om en haak ik in elkaar. Vervolgens kun je dit punt verder aankleden met bladgroen en touw.

Mogelijkheden genoeg dus om malusappeltjes in een herfstkrans te verwerken!

You may also like...

1 Response

  1. Th schreef:

    Top prachtig gemaakt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.