Bloemen drogen

Wanneer een bloemstuk verwelkt blijven sommige bloemen nog mooi. Deze leg ik op een dienblad te drogen. Wanneer je ze los van elkaar legt op een droge plek gaan ze niet rotten. De kleuren verbleken wat en de vorm verandert, maar nog steeds prachtig. De bloemen klem ik bijvoorbeeld in een diepe lijst. Zo krijg je een soort bloemenschilderij.

bloemen drogen
Bloemenschilderijen in een lijst.

Het is ook heel leuk om ze in bosjes te drogen te hangen. Zo kun je ze heel lang bewaren en op een later moment verwerken tot een bloemstuk. Bijvoorbeeld in een toef of onder een glazen stolp. Zelf vind ik deze bosjes ook al heel leuk om naar te kijken, dus ik versier er vaak in het najaar de keuken mee. Gaandeweg gebruik ik de gedroogde materialen en zo komt er weer ruimte voor iets anders.

bloemen drogen, droogbloemen, pluktuin, uit eigen tuin, bloemschikken, workshop barneveld
Bloemen in bosjes in de keuken

Weten welke bloemen geschikt zijn om te drogen? Ik zou zeggen probeer het gewoon uit. Wanneer je boeket niet mooi meer is zie je gelijk welke bloemen nog stevig zijn en nog mooie kleuren dragen. Wanneer je op deze website kijkt bij ‘materiaal uit de tuin’ en vervolgens kiest voor het tabblad ‘droogbloemen’ tref je de soorten die ik gebruik om te laten drogen. Je kunt ook hier klikken.

bloemen drogen
Bloemen die liggen te drogen

Verder lezen over het drogen van bloemen? De volgende links zijn leuk om te bekijken:

Geef een reactie