Bloemen drogen

Wanneer een bloemstuk verwelkt blijven sommige bloemen nog mooi. Deze leg ik op een dienblad te drogen. Wanneer je ze los van elkaar legt op een droge plek gaan ze niet rotten. De kleuren verbleken wat en de vorm verandert, maar nog steeds prachtig. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen doe je er goed aan om de bloemen op een donkere en koele plek te drogen. Een kelder of donkere garage zijn dus perfect!

Wanneer de bloemen eenmaal gedroogd zijn kan je er van alles van maken. De bloemen klem ik bijvoorbeeld in een diepe lijst. Zo krijg je een soort bloemenschilderij.

bloemen drogen
Bloemenschilderijen in een lijst.

Het is ook heel leuk om ze in bosjes in huis te drogen te hangen. Zo kun je ze heel lang bewaren en op een later moment verwerken tot een bloemstuk. Bijvoorbeeld in een toef of onder een glazen stolp. Zelf vind ik deze bosjes ook al heel leuk om naar te kijken, dus ik versier er vaak in het najaar de keuken mee. Gaandeweg gebruik ik de gedroogde materialen en zo komt er weer ruimte voor iets anders.

bloemen drogen, droogbloemen, pluktuin, uit eigen tuin, bloemschikken, workshop barneveld
Bloemen in bosjes in de keuken

Het is ook geweldig om gedroogde bloemen te verwerken in een krans of onder een stolp. In de stolp hieronder lijmde ik de verschillende gedroogde bloemen vast. De oranje bloemetjes zijn strobloemen. Een hele makkelijke plukbloem. Door droogbloemen te verwerken kun je nog maanden genieten van de bloemenpracht. Vraag je je af welke kleuren goed combineren met elkaar in een bloemstuk? Kijk eens op deze pagina voor advies.

stolp droogbloemen

Weten welke bloemen geschikt zijn om te drogen? Ik zou zeggen probeer het gewoon uit. Wanneer je boeket niet mooi meer is zie je gelijk welke bloemen nog stevig zijn en nog mooie kleuren dragen. Wanneer je aan de rechterzijde van deze pagina klikt op ‘droogbloemen’ krijg je alle plukbloemen die geschikt zijn om te drogen. Deze lijst is natuurlijk niet volledig, dus stuur gerust een bericht via info@plukbloem.nl wanneer je een mooie aanvulling hebt.

bloemen drogen
Bloemen die liggen te drogen

You may also like...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *