Digitalis (vingerhoedskruid)

Vingerhoedskruid heeft opgaande bloemstengels met mooie klokjes. Ze bloeit van begin lente tot laat in de zomer en staat het liefst op een zonnige plek en niet te nat. Er zijn soorten met roze, rode, witte of gele bloemen. Het is een hele makkelijke plant, dus in elke tuin wel een plekje voor te vinden!

Er zijn allerlei soorten vingerhoedskruid verkrijgbaar. Er zijn zowel vaste tuinvormen als eenjarigen. Doordat de plant zich vaak uitzaait, lijkt ook de eenjarige soort vaak een vaste plant. Dit uitzaaien vind ik een leuke eigenschap. Elk jaar is het weer een verassing waar het vingerhoedskruid opduikt in de border. Wanneer je een plant storend vind, kun je hem eenvoudig weer verwijderen. De vaste soorten digitalis zaaien nauwelijks uit en blijven staan op de plek waar je ze geplant hebt. De pluimen van de vaste soorten zijn wat minder imposant, maar zeker ook leuk om te gebruiken. Let op: alle delen van de plant zijn giftig.

De vaste soorten worden veel minder groot en hebben dus subtielere kelken. Ze worden hooguit 40 cm hoog, maar zijn er ook in prachtige kleuren! Ontdek hier nog meer vaste planten waar je van kunt plukken.

You may also like...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *