Stolp met droogbloemen

stolp droogbloemen

Deze winter maakte ik een stolp met droogbloemen. In de winter kun je slechts kleine hoeveelheden materiaal uit je tuin halen. Je kunt denken aan wintergroene planten zoals klimop, laurier en spar of den. Daarnaast kan je winterbloeiende heesters binnen voortrekken of takken gebruiken. Wil je echt wat meer mogelijkheden hebben om met bloemen te werken in de winter, zorg dan dat je bloemen zaait die te drogen zijn. Onder deze stolp heb ik een bloemstukje gemaakt met allerlei gedroogd materiaal. De grijsbruin tinten vormen een rustige basis, voor de in het oog springende oranje strobloemen.

Droogbloemen zijn bloemen die je vers kunt gebruiken, maar gedroogd ook nog sierwaarde hebben. Van belang is dat de blaadjes niet uitvallen of dat er een mooie vorm achterblijft. Ook de zaaddozen die gevormd worden na de bloei zijn decoratief, bijvoorbeeld bij juffertje-in-het-groen. Wil je weten welke soorten goed te gebruiken zijn? Klik dan hier.

Terug naar de stolp met droogbloemen. Door iets onder een stolp te zetten krijgt het extra aandacht. Daarnaast valt er minder stof op de bloemen en blijft de kleur dus mooier. Ik gebruikte hier een blokje grijs steekschuim wat geschikt is voor droogbloemen. Duurzamer is het om een stukje gaas te gebruiken als basis voor de materialen of het te lijmen. Wil je weten waarom steekschuim niet nodig is? Lees dan hier verder.

En is het stuk toch lelijk geworden? Maak je volgende winter gewoon een nieuwe variant!

Strobloemen vers verwerkt in een bloemstuk.

You may also like...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *