Chaenomeles (dwerg- of sierkwee)

De dwergkwee in mijn tuin is een heester met stekels die vroeg in het voorjaar bloeit. Er zijn varianten die laag blijven en soorten die wat groter groeien. De bloeitijden liggen tussen maart en mei. De sierkwee in mijn tuin, is oranje en valt daarmee wat uit de toon. Toch wil ik hem niet kwijt, want de struik geeft kleur in een periode dat er nog niet zoveel bloeit.

dwergkwee
Chaenomeles Japonica Sargentii

Er zijn ook prachtige soorten in zachte kleuren; bijvoorbeeld de wit roze bloeiende Chaenomeles speciosa moerloosei. Prachtig om van te plukken!

Ik combineerde de dwergkwee in mijn tuin in het bloemstuk hieronder met bloeiende skimmia en tulpen. De tulpen groeien op de vaas nog even door, hierdoor wordt het stuk nog wilder! Heerlijk vind ik dat! Wil je verder lezen over skimmia en wat je er verder nog mee kan doen? Kijk dan hier!

Eetbare bloemen en vruchten

De bloemblaadjes smaken wat als waterkers waarbij de bloembodem een vleugje amandelsmaak heeft. Je kunt ze gebruiken op de snert, in de thee, in kruidenboter of in bloemenbonbons. De vruchten zijn onverwerkt niet lekker, maar je kunt er wel siroop of gelei van maken.

You may also like...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.