Lavendula (lavendel)

De geur is heerlijk en de bloemen kun je prachtig drogen. Een goede plant voor in een plukbare tuin dus! Lavendel houdt van de zon en bloeit vaak in paars, maar soms ook in wit of roze. Er zijn varianten met kuifjes, brede of smalle aren en verschillende hoogtes verkrijgbaar. Genoeg keuze dus!

Lavendel heeft een zonnige, liefst een doorlatende bodem nodig en dient regelmatig gesnoeid te worden. Wanneer je dit niet doet, verhouten de stelen. Dat is geen mooi gezicht, want deze houtige stelen bloeien niet. De bloei vindt nu bovenop plaatst. Wanneer je te fors snoeit loopt de lavendelstruik helemaal niet meer uit. Zorg dus dat je je goed inleest voordat je lavendel aanschaft. Maar als het allemaal gelukt is heb je veel plezier van de bloemen met geur van lavendel! Lavendel bloeit van juni tot en met augustus.

Wil je meer inspiratie op doen voor bloemwerk gemaakt met materiaal uit eigen tuin? Kijk dan eens op deze pagina!

De bloesem van lavendel kan je ook eten. Gebruik niet te veel want lavendel heeft een sterke smaak. De smaak heeft iets weg van rozemarijn en munt. Ze smaken lekker bij vlees of in een kruidenboter.

You may also like...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.