Physocarpus opulifolius (blaasspirea)

Prima Plukker

Deze plant is een Prima Plukker. Dat betekent dat de plant makkelijk te kweken is en goed materiaal oplevert.

Blaasspirea is heel geschikt om bladmateriaal van te plukken voor in een boeket. Physocarpus is een vaste plant die kan uitgroeien tot een heester van ruim 2 meter hoog en breed. Je moet er dus wel de ruimte voor hebben in je tuin! De heester kan mooi als achtergrond dienen in je tuin van bloeiende planten. In de winter valt het blad af, de plant kan vorst goed verdragen.

De heesters zijn er in verschillende bladkleuren: rood, purper, roest, geelgroen en groen. In mei bloeien ze met contrasterende bloemetjes. De plant kan in schaduw tot zon staan. In al te felle zon op een droge plek, kunnen de bladeren verbranden.

De groengele bladeren van ‘Dart’s Gold’ gecombineerd met brem, heuchera en tulpen.

Wanneer je een betrouwbare vaste plant zoekt voor je pluktuin, waar je een groot gedeelte van het jaar (wanneer er blad aan zit) kunt plukken, dan past de blaasspirea heel goed. Kies een tint die goed combineert bij de andere soorten in je pluktuin en je hebt er lang plezier van. De purperen soorten zijn eenvoudig te combineren. Het geelgroen van ‘Dart’s Gold’ kan heel goed samen met bijvoorbeeld de kleuren magenta en paars.

Op zoek naar nog meer ‘Prima Plukkers‘? Lees hier dan verder.

NaamPhysocarpus opulifolius
Typeheester
Oogstenmei – september
Hoogte200 cm
Standplaatszonnig en halfschaduw
Kleur groen, geelgroen, purper
Eetbaarnee

You may also like...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.