Heuchera (purperklokje)

Prima Plukker

Deze plant is een Prima Plukker. Dat betekent dat de plant makkelijk te kweken is en goede plukbloemen oplevert.

De heuchera is heel geschikt als plukbloem! Deze familie van winterharde planten bevat juweeltjes die zeker niet mogen ontbreken in je (pluk)tuin. De bloemetjes die van juni tot september verschijnen zijn leuk, maar het blad is helemaal geweldig! Het sterke blad kun je goed gebruiken op de vaas. Er zijn allerlei soorten kleuren verkrijgbaar. Ze kunnen ook goed in de halfschaduw en mijn purperen exemplaar staat zelfs in de volle schaduw te ‘shinen’!

In de winter blijft het blad aanwezig aan de plant. Het wordt dan vaak wel wat minder mooi en het staat niet meer zo mooi overeind. Wanneer in het voorjaar het nieuwe blad gevormd wordt, kan het plukken weer beginnen!

Er zijn ontzettend veel soorten en er komen ook telkens nieuwe bij. Grofweg zijn de kleuren: groen, purper (rood), lichtbruin en alle tinten daar tussenin. Er is ook een groengele soort: heuchera ‘Citronelle’. In elke tuin is er wel een plekje voor deze makkelijke bodembedekkende plant. En je kan fantastische combinaties maken! Purper combineert heel mooi met lichtblauw, in het voorjaar bijvoorbeeld vergeet-me-niet- en blauwe druifjes. De lichtbruine heb ik gecombineerd met een abrikooskleurige tulp, apart, maar ik vind het mooi.

Denk er ook eens aan om heuchera in een pot te zetten. De planten houden het daar prima vol en sieren zo het (winter) terras.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *