Craspedia globosa (craspedia)

Craspedia is geschikt als plukbloem. Deze enorm populaire gele bolletjes kun je ook zelf zaaien! Het zijn eenjarigen die zeer lang goed blijven op de vaas en ook in gedroogde toestand mooi zijn. Er zijn allerlei varianten te verkrijgen met toepasselijke namen als ‘Drumstick’, ‘Billy Buttons’ en ‘Golf beauty’.

Je kunt de bloemen in het voorjaar zaaien, zodat ze in de zomer bloeien. Omdat de bolletjes vrij klein zijn en er niet heel veel bloemen aan 1 plant komen, is de opbrengst niet zo hoog. Houdt hier dus rekening mee wanneer je er veel wilt oogsten: veel zaaien dus! De bloemen geven een speels accent aan een boeket, maar vullen niet. Combineer ze dus met vullers zoals ridderspoor (lees hier verder) of vlambloem (hier staat meer ). Ook groene materialen als klimop en Euonymus zijn heel geschikt. Kortom, craspedia is heel leuk om te gebruiken als plukbloem.

Wanneer je een boeket uit eigen tuin wilt kunnen plukken heb je tuin nodig met zeker ook een deel wat in de zon ligt. Veel eenjarige bloemen hebben namelijk zon nodig om goed uit te kunnen groeien. Daarnaast kan je bloemen elk jaar opnieuw zaaien voor de pluk, maar ook van vaste planten kan je oogsten. Meer weten over het aanleggen van een eigen pluktuin? Kijk hier en volg een workshop bij plukbloem.nl in Barneveld.

Geef een reactie