Euonymus (kardinaalsmuts, struik)

Deze makkelijke struik, biedt groen wat je goed kan gebruiken bij het bloemschikken. Met name de groenblijvende soorten zijn geschikt. In mijn tuin staan een paar bonte exemplaren. Er zijn ook groene varianten. De plant krijgt groener blad naarmate deze meer in de schaduw staat. De heester wordt maximaal 60 centimeter hoog.

geschikt groen om te gebruiken bij het bloemschikken

Het is belangrijk euonymus op het juiste moment te plukken. Wanneer de blaadjes in het voorjaar uitlopen is het blad nog erg slap. Wanneer je dit plukt zal het snel verwelken op de vaas. Wacht dus even met plukken, of kies de oudere stelen uit.

Wil je meer groen ontdekken wat je kan gebruiken uit je eigen tuin? Kijk dan eens op deze pagina.

Let op: er zijn ook kleine bomen of heesters die uit dezelfde familie komen, maar een heel ander uiterlijk hebben. De kleine boom of heester die hieronder de afbeelding siert staat ook bekend als kardinaalsmuts, maar haar groen is zeker niet geschikt om mee te bloemschikken. Ze hebben vaak toevoegingen als ‘europaeus’ ‘planipes’ of ‘alatus’. Ook prachtig maar niet geschikt om te plukken. De roze vruchtjes met knaloranje zaden aan het einde van de zomer zijn wel prachtig!

kardinaalsmuts groen gebruiken
Een hele andere soort met dezelfde naam.

You may also like...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *