Malus (sierappel)

Prima Plukker

Deze boom is een Prima Plukker. Dat betekent dat de boom makkelijk te kweken is en goed materiaal oplevert.

De malusfamilie bestaat uit allerlei laagblijvende (tot meter of 6 hoog) bomen die kleine gekleurde appeltjes geven in de herfst. Deze appeltjes kun je los gebruiken in kransen en stillevens, maar ook de takken getooid met appels kun je goed gebruiken in werkstukken. De appels zijn er in felrood, maar ook oranjerood, oranje en geel.

Daarnaast is de bloesem in april of mei erg mooi om te zien! Je kunt de takken aan het einde van de winter ook voortrekken in huis. Kijk op deze pagina hoe je dat doet.

Afgelopen seizoen heb ik de Malus ‘Professor Sprenger’ toegevoegd aan mijn plukbare tuin. Kijk hier in de plantenencyclopedie van Appeltern voor meer informatie over deze kleine boom. Hopelijk gaat deze komend voorjaar bloeien. De appeltjes zijn rood oranje en leuk om mee te werken. Wat je zoal kan maken van herfstappeltjes? Kijk eens hier voor meer inspiratie. Alle sierappeltjes zijn geschikt voor een pluktuin. Wel is het zo dat het ene appeltje langer blijft hangen dan het andere. De malus ‘Red sentinel’ blijft heel lang aan de boom en is dus mijn favoriet. Er zijn ook donkerbladige sierappeltjes. Kies de vorm en kleur die je aanspreekt!

appeltjes herfst stilleven
Bloemenstilleven met appeltjes en chrysanten

You may also like...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *