Spiegelguirlande

Deze guirlande maakt van je spiegel een pronkstuk. Langs een touw wat rond de spiegel past, heb ik takjes van eucalyptus(knoppen), vleesbes en gipskruid gebonden. Je kunt deze techniek ook gebruiken voor een guirlande langs de trapleuning of op de schouw. Wanneer je planten gebruikt die mooi indrogen, kan de guirlande maanden mooi blijven.

  1. Knip voor de guirlande een stuk touw af wat net iets langer is dan de omtrek van de spiegel. Er moet nog ruimte zijn om de uiteinden vast te knopen.
  2. Knip takjes af die je wilt gebruiken. Een lengte van ongeveer 20 cm is prima, maar hier kan je ook mee variëren, afhankelijk van de uitstraling die je wilt creëren.
  3. Draai met een rol binddraad ongeveer halverwege het touw, een takje vast. Leg vervolgens een tweede tak over de steel en zet deze ook vast met binddraad. Herhaal dit principe totdat het touw naar wens gevuld is. Je hoeft het binddraad niet af te knippen tussendoor, gewoon blijven draaien.
  4. Knip het binddraad af en buig dit weg. Leg de guirlande op de spiegel en knoop de uiteinden van het touw vast.
guirlande spiegel

Hiernaast heb ik een grote spiegel versierd met eucalpytus, chrysanten en sieruien. Wil je weten welke materialen mooi indrogen? Kijk dan hier voor geschikte droogbloemen. Een guirlande rond een spiegel met verse materialen is natuurlijk ook prachtig voor een mooie gelegenheid, maar blijft meestal niet langer dan 1 dag goed. Veel plezier met het maken van deze guirlande!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *