Pieris japonica (rotsheide)

Rotsheide is wintergroen en wordt 1 tot 2 meter hoog. De heester kan goed tegen vorst, maar het jonge blad kan bij een late nachtvorst bevriezen. Eind februari tot in mei, afhankelijk van de soort, komen er witte of roze danwel rode bloeiwijzen aan de toppen. De takken kun je goed gebruiken in een boeket of bloemstuk. Na de bloei verschijnen aan de toppen nieuwe bladeren in een vaak rode kleur. Dat is een mooi gezicht! Een struik die dus het hele jaar door interessant is door de wisselende bladkleur en de bloeiwijze die begint aan het einde van de winter.

Er is ook een roodbladige soort die rode buisbloemen geeft. Deze Pieris japonica ‘Valley Valentine’ is echt een lust voor het oog. Wil je meer soorten pieris ontdekken? Kijk dan eens bij tuinplant.nl.

Rotsheide geeft eenmalig de mooie bloeiwijze, daarna kan er nog blad gebruikt worden. Aangezien het een trage groeier is, is veelvuldig plukken niet aan te raden. Daarmee levert rotsheide dus een minimale hoeveelheid plukbaar materiaal op. Ook moet je jaren geduld hebben voordat de plant groot genoeg is om van te plukken. Daarnaast is het wel een hele gemakkelijke plant en vraagt rotsheide geen bijzonderheden bij de verzorging. Wil je heesters met een hogere productie voor je plukbare tuin? Kijk dan eens bij de ‘Prima Plukkers‘!

You may also like...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *