Muscari (blauw druifje)

Tussen de slappe bladeren duiken voorzichtig wat blauwe kopjes op. Het blauw druifje in mijn zinken emmer bloeit eind februari al! In de tuin is alleen het loof nog zichtbaar, maar dat zal niet lang meer duren.

Verzameling blauwe druifjes, bloeiend in april

De muscari familie heeft leden in het wit, roze, geel en verschillende tinten blauw. Dit jaar heb ik ook roze muscari gekocht. Magisch: roze blauwe druifjes! Op zandgrond doen de muscari het goed en verwilderen ze graag onder struiken. Je kunt muscari ook presenteren in een klein vaasje. Wanneer je ze met bol en al uit de grond haalt, houden ze het wat langer vol. Ze zijn dan ook geschikt om te verwerken in een krans, maar in het nieuwe jaar bloeien ze niet meer in je tuin. Of je moet het blauw druifje weer terugpoten natuurlijk…

Muscari zijn er in heel veel soorten en maten. Wanneer ze het naar de zin hebben in je tuin kunnen ze zich ook vermeerderen. Leuk, want des te meer valt er te plukken! Het is mogelijk om van februari tot in mei bloeiende druifjes in je tuin te hebben. Hieronder enkele voorbeelden van druifjes (klik op de ondertitels voor meer informatie):

Geef een reactie