Over plukbloem.nl

Om ons heen is zoveel moois te zien, de schepping zit prachtig in elkaar! Om nog meer van deze wonderen te genieten pluk ik graag bloemen uit de tuin. Hiermee creëer ik dan kunstwerkjes, welke ik fotografeer en deel op deze website. Er is niets mooier dan een bosje bloemen uit eigen tuin op de keukentafel! Om dit te realiseren heb ik de laatste jaren allerlei vaste planten aan mijn tuin toegevoegd, waar je van kunt snijden voor op de vaas.  Daarnaast heb ik sinds 2019 mijn plukdak in gebruik, waar ik een- en tweejarigen kweek. Met de vers geplukte bloemen, zaaddozen, bladeren, takken en grassen maak ik creaties om weg te geven of om zelf van te genieten. Hierbij probeer ik zoveel mogelijk spullen her te gebruiken of tweedehands aan te schaffen. Laat je inspireren!

Het hart van mijn website is de plukbloemencyclopedie waar je informatie vindt over allerlei te plukken bloemen. Deze verzameling plukbloemen is nooit af, dus laat het weten wanneer je goede ideeën hebt!

Wil je een goed begin maken met je pluktuin? Lees dan eens mijn artikel over zaaien en kies je eigen pluktuintopper uit de Prima Plukkers.

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven? Regelmatig verstuur ik een nieuwsbrief met informatie over de tuin en wat je daar allemaal uit kan plukken. Onderaan op de pagina kun je jezelf hiervoor aanmelden.

Heb je tips of feedback? Leuke ideeën om samen te werken? Ik hoor het graag! De teksten en meeste foto’s maak ik zelf, wanneer dit niet zo is staat dit aangegeven. Mocht je mijn materiaal willen gebruiken, of willen verwijzen naar de website, neem dan even contact op.

Willine

autumn bessen bladplant bloemenstilleven bloemschikken bloemstuk boeket clematis dahlia diy doehetzelf droogbloemen duurzame bloemen eenjarige eetbare bloemen florist geel heester helleborus herfst hyacint kerst krans lente oranje plukbloem plukbloemen plukboeket pluktuin roze schaduwplant slowflowers spring stilleven tak uit eigen tuin vaas veldboeket voorjaar winter wit workshop workshop bloemschikken wreath zinnia

11 Responses

 1. Monique van der Gaag schreef:

  Wat een leuke site! De liefde voor bloemen en de natuur spat eraf. Ik ga hier nog heel vaak terugkomen, denk ik. Dankjewel voor de inspiratie en veel succes. Ik kijk nu al uit naar je volgende stukje….

 2. R. Boon schreef:

  Petje af Willine.
  Prachtig.

 3. Inge schreef:

  PRACHTIG!!! Wat een inspiratie!
  DANK JE WEL!!!

 4. Miranda schreef:

  Wat een mooie site, duidelijke informatie en prachtige foto’s, zeer inspirerend, dank!

 5. Nell schreef:

  Wat een prachtige site, Willine. Ik ben echt onder de indruk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *