Over plukbloem.nl

Om ons heen is zoveel moois te zien, de schepping zit prachtig in elkaar! Om nog meer van deze wonderen te genieten pluk ik graag bloemen uit de tuin. Hiermee creëer ik dan kunstwerkjes, welke ik fotografeer en deel op deze website. Er is niets mooier dan een bosje bloemen uit eigen tuin op de keukentafel! Wist je dat je eigen bloemen kweken ook een duurzaam alternatief is voor bloemen die gekweekt zijn op de reguliere wijze? Bij de reguliere teelt van bloemen, planten en bollen wordt er veel gif gebruikt. Daar worden de kwekers maar ook de insecten die op deze planten vliegen ziek van. Er zijn ook bloemen die per vliegtuig naar Nederland worden gebracht. Dit transport is zeer vervuilend. Gelukkig zijn er steeds meer kwekers die er voor kiezen om lokaal te telen middels een biologische methode.

Omdat ik graag zoveel mogelijk uit eigen tuin wilde plukken, heb ik de laatste jaren allerlei vaste planten aan mijn tuin toegevoegd, waar je van kunt snijden voor op de vaas.  Daarnaast heb ik sinds 2019 mijn plukdak in gebruik, waar ik een- en tweejarigen kweek. Met de vers geplukte bloemen, zaaddozen, bladeren, takken en grassen maak ik creaties om weg te geven of om zelf van te genieten. Hierbij probeer ik zoveel mogelijk spullen her te gebruiken of tweedehands aan te schaffen. Laat je inspireren!

Mijn missie: bloemen die…

 • Gifvrij zijn, beter voor jou, de kweker en de natuur
 • Lokaal geteeld, dus geen co2 uitstoot bij vervoer over de weg of door de lucht
 • Bloeien op hun eigen tijd, zonder gebruik van warmte opgekweekt
 • Vrij van uitbuiting zijn, geen slechte arbeidsomstandigheden (in het buitenland)
 • Er is alle soorten en maten zijn, er zijn oneindig veel soorten plukbloemen
 • Bijdragen aan de biodiversiteit, beter voor de dieren in de tuin, inheemse soorten.
 • Verleiden tot creativiteit, tuinieren en plukken geeft rust en ontspanning
 • Meehelpen hitte te bestrijden, bomen beschermen je tegen de zon, planten nemen warmte op
 • Helpen om wateroverlast tegen te gaan, tegels eruit groen erin

Het hart van mijn website is de plukbloemencyclopedie waar je informatie vindt over allerlei te plukken bloemen. Deze verzameling plukbloemen is nooit af, dus laat het weten wanneer je goede ideeën hebt!

Wil je een goed begin maken met je pluktuin? Lees dan eens mijn artikel over zaaien en kies je eigen pluktuintopper uit de Prima Plukkers.

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven? Regelmatig verstuur ik een nieuwsbrief met informatie over de tuin en wat je daar allemaal uit kan plukken. Onderaan op de pagina kun je jezelf hiervoor aanmelden.

Heb je tips of feedback? Leuke ideeën om samen te werken? Ik hoor het graag! De teksten en meeste foto’s maak ik zelf, wanneer dit niet zo is staat dit aangegeven. Mocht je mijn materiaal willen gebruiken, of willen verwijzen naar de website, neem dan even contact op.

Willine

autumn bessen bladplant bloemenstilleven bloemschikken bloemstuk boeket dahlia diy doehetzelf dried flowers droogbloemen droogboeket duurzame bloemen eenjarige eetbare bloemen florist geel heester helleborus herfst hyacint krans lente oranje plukbloem plukbloemen plukboeket pluktuin roze schaduwplant slowflowers spring stilleven tak uit eigen tuin vaas veldboeket voorjaar winter wit workshop workshop bloemschikken wreath zinnia

13 Responses

 1. Monique van der Gaag schreef:

  Wat een leuke site! De liefde voor bloemen en de natuur spat eraf. Ik ga hier nog heel vaak terugkomen, denk ik. Dankjewel voor de inspiratie en veel succes. Ik kijk nu al uit naar je volgende stukje….

 2. R. Boon schreef:

  Petje af Willine.
  Prachtig.

 3. Inge schreef:

  PRACHTIG!!! Wat een inspiratie!
  DANK JE WEL!!!

 4. Miranda schreef:

  Wat een mooie site, duidelijke informatie en prachtige foto’s, zeer inspirerend, dank!

 5. Nell schreef:

  Wat een prachtige site, Willine. Ik ben echt onder de indruk!

 6. Chiara schreef:

  Hoi, hele hele leuke ontdekking je site! Mag ik je vragen waar je je zaden meestal aankoopt?

  • Willine schreef:

   Leuk dat je enthousiast bent! Ik verzamel zelf zaden bij mijn uitgebloeide bloemen. Je moet dan natuurlijk een keer beginnen en dat kan door zaden uit te wisselen via sociale media of te kopen bij officiële verkooppunten. Dat zijn er heel veel! Het liefst kies ik voor biologische zaden, maar dat lukt niet altijd. Ik noem er een aantal: Vreeken, Jansen zaden, Cruydt-Hoeck, silene.be, doityourselves.nl…

   Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *