Lieve kransjes

En dan is het winter. Het blad is van de bomen gevallen en ligt als een bruine pap over de borders. Waterkoud, grijze wolken, mist. Tijd voor wat kleur! In de zomer en herfst heb ik allemaal materiaal uit de tuin verzameld en laten drogen in de kelder. Nu is het tijd om er lieve kransjes van te maken!

Voor deze lieve kransjes gebruikte ik een metalen ring met een diameter van 20 cm. Ik liet de ring voor een deel zichtbaar, zodat er een mooi contrast ontstaat tussen de iele ring en de weelderige bloemen. Ik gebruikte verschillende combinaties gedroogd materiaal om de krans mee te draaien. Ik begon bovenaan en draaide met wikkeldraad wat materiaal vast aan de ring. Vervolgens pakte ik wat nieuw materiaal en zette dit vast net iets lager. Op deze manier bedek je het wikkeldraad telkens met nieuw materiaal.

Om af te ronden maakte ik wat materiaal in de omgekeerde richting vast op de ring. Vervolgens vul je het gat tussen de materialen op. Ga jij ook aan de slag met droogbloemen? Let op dat je geen geverfde materialen koopt. Door het plastic laagje op de bloemen, dragen ze helaas bij aan verdere vervuiling van onze aarde. Kies voor ongeverfd materiaal. Heb je een tuin? Pluk dan bloemen uit eigen tuin om te drogen!

Lees hier verder hoe je zelf een krans draait.

You may also like...

1 Response

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *