Bloemstilleven

Deze prachtige stillevens kun je zelf maken tijdens mijn workshop in Barneveld. Kom je een keer langs? Super vind ik ze: de bloemenstillevens uit de Gouden Eeuw. De weelderige boeketten voor een donkere achtergrond inspireren mij tot het maken van bloemstukken. Natuurlijk wel met bloemen van het seizoen uit eigen tuin!

Hier een afbeelding van een stuk met echt herfstmateriaal: bloeiwijzen van prachtriet (lees hier verder voor meer informatie), sierappeltjes, dahlia’s, sedum en rozenbottels. Al deze materialen kun je heel goed uit je eigen tuin halen. Het zijn allemaal makkelijke vaste planten, die jaar in jaar uit bloemen produceren. De dahlia’s moeten in de winter opgeborgen worden want ze verdragen geen vorst. Sedum kan je het best om de 3 a 4 jaar delen om te voorkomen dat de pollen omvallen. Meer weten over sedum? Kijk hier.

Wil je ook zo’n mooie foto? Tijdens mijn workshops in Barneveld fotografeer ik je eigen bloemkunst op deze wijze. De afbeeldingen kun je digitaal delen, maar ook in afgedrukte vormΒ je woonkamer mee versieren! Meer informatie over de workshop ‘Bloemenstilleven’ vind je hier.

bloemenstilleven tulpen
Bloemenstilleven met tulpen, helleborus en kievitsbloem

Zelf verdiep ik me altijd graag in de achtergrond van iets. Voor mijn workshop heb ik dan ook geput uit het boek ‘Bloemstillevens in de Gouden Eeuw’ van Paul Taylor en enkele websites:

Geef een reactie