Workshop Stilleven

Kosten: 45 euro
Locatie: Barneveld (of elders)
Aantal personen: 4-10 (grotere groep mogelijk op locatie)
Duur: 2,5 uur
Inclusief: Materiaal, eten en drinken
Wat neem je mee naar huis: Bloemstuk en foto (digitaal)
Ervaring met bloemschikken is voor deze workshop niet nodig!

workshop bloemen Barneveld
Herfst stilleven met chrysanten, eikenblad, rozenbottels en eucalyptus

Tijdens deze workshop in Barneveld maken we een stilleven met bloemen van het seizoen. De komende workshop is gepland op 11 april 2020, er is nog plek voor 8 personen.

Wie, wat waar, wanneer?

Deze workshop kan je van half maart tot en met december volgen en duurt ongeveer 2,5 uur. Leuk om samen met vrienden of familie te doen! Ervaring met bloemschikken is niet nodig. In overleg plannen we een moment voor deze workshop. Je kunt je als groep hiervoor aanmelden (4-10 personen). De workshop ‘Bloemenstilleven’ kost €45,- per persoon. Tijdens deze workshop maak je je eigen stilleven met bloemen van het seizoen. Je kiest tijdens de workshop je eigen materialen zodat je een stuk maakt dat echt bij je past! Ik fotografeer je bloemstuk zoals het vroeger werd geschilderd. Deze foto van goede kwaliteit krijg je vervolgens digitaal toegestuurd.

Neem bij interesse voor deze workshop met bloemen in Barneveld (kan eventueel ook op locatie gegeven worden, prijzen in overleg) gerust contact op via de site of mail naar info@plukbloem.nl.

Hoe het begon

Altijd heb ik een fascinatie gehad voor stillevens. Met name die met weelderige bloempartijen vind ik geweldig. In het Rijksmuseum liep ik voorbij de nachtwacht, naar ‘Bloemstilleven in albasten vaas’ van Gerard van Spaendonck, prachtig!

Ik ben geen kunstkenner, maar bloemen zijn altijd prachtig! Wanneer je goed kijkt ze je naast de bloemen vaak ook andere details op de schilderijen, zoals insecten, voorwerpen en fruit. Ook hebben de bloemen vaak een bepaalde betekenis of zegt het iets over de opdrachtgever van het schilderij. Vaak zijn er bloemen gecombineerd die helemaal niet tegelijk bloeien! Een bloemstilleven diende dan ook met name als pronkstuk. In die tijd waren snijbloemen ontzettend duur. Met name kostbare soorten, zoals de gevlamde tulp, zie je terug op de schilderijen.

workshop bloemen Barneveld, stilleven, bloemstilleven, bloemenstilleven, workshop, fotografie, natuurfotografie, rozen, pruikenboom, cotinus, framboos, brandende liefde, hertshooi
Bloemenstilleven in metalen urn

Met steeds meer plukbloemen om me heen en geïnspireerd door foto’s op Instagram ben ik zelf stillevens gaan maken. Heerlijk om een bloemstuk te maken, maar bloemen verwelken zo snel. Op deze manier kan je nog lang nagenieten van je stuk! Ik experimenteerde met verschillende vazen, bloemen en achtergronden, de combinaties zijn eindeloos! Klik hier voor nog meer voorbeelden van bloemenstillevens die ik heb gemaakt.

‘Het was heel leuk om te doen en ik heb ook nog wat geleerd!’

Deelnemer workshop
workshop bloemen Barneveld

Geef een reactie