Sedum (hemelsleutel of vetkruid)

Deze sterke planten zijn echt een must voor een plukbare tuin! Je ziet ze in veel tuinen staan en dat is niet voor niets. Met name in de nazomer dragen ze veel bij in de border. Dit geslacht telt veel soorten en het zijn allemaal sterke planten. Ze verschillen in bloeitijd en kleur. Je hebt soorten met groene stelen, maar ook roodbladige. Er zitten ware juweeltjes tussen voor je tuin! Leuke bijkomstigheid: ze blijven ook prima op de vaas! Zorg dus dat je er extra plant, zodat je er ook wat van kunt plukken.

De pollen hebben na enkele jaren nog al eens de neiging om uiteen te vallen. Het kan dan hepen om met een spade horizontaal in te steken onder de grond. Zo gaan de buitenste wortels nieuwe uitlopers maken. Een alternatief is het opgraven van de planten en deze in stukken delen. Wanneer je deze stukken vervolgens weer uitplant groeien er weer mooie pollen uit. Het middelste gedeelte van een pol is vaak erg hard en niet meer geschikt om uit te planten, gooi dit weg.

Tip: 7-9 planten per m2

Wil je meer inspiratie voor het plukken uit je eigen tuin? Zoek planten die goed passen in jouw tuin via de plantenencylopedie.

sterke planten
De sedum gebruikt in dit stuk is nog heel licht van kleur. In de herfst verkleurd het scherm naar donkerroze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *