Persicaria (duizendknoop)

Prima Plukker

Deze plant is een Prima Plukker. Dat betekent dat de plant makkelijk te kweken is en goede plukbloemen oplevert.

Deze familie van planten kent veel geschikte leden voor in een plukbare tuin! De pluimpjes zie je in heel veel tuinen. Het zijn sterke planten die goed in de (half) schaduw kunnen staan. In mijn tuin staan er 2 in complete schaduw en zelfs dat gaat prima. Persicaria ‘Kabouter’ is een sterke bodembedekker die in de zomer bloeit met roze rode pluimpjes. De aren kun je ook mooi drogen. Leuk om een krans mee te maken of een kadootje mee te versieren. Let op: het neefje Japanse duizendknoop moet je niet in de tuin zetten, deze woekert enorm!

De plant begint in de late zomer met het maken van de vrolijke pluimpjes. Wanneer het vriest stort de plant in elkaar en valt er niets meer te plukken. Het is dan ook niet zo’n mooi gezicht meer, dus zorg dat je de plant wat achteraan zet.

Zin gekregen om een krans te maken? Kijk voor inspiratie eens hier.

Persicaria in de border

De familie bevat ook een soort die helemaal niet zo lijkt op de andere familieleden: Persicaria microcephala ‘Silver Brown’. Sinds deze zomer staat deze in mijn tuin. Ik heb er ook een aantal in zinken emmers staan. Echt een prachtige plant! Er zijn nog meer duizendknopen met mooie bladeren. De bladeren zijn helaas niet geschikt voor de pluk, maar wel prachtige sterke planten om te zien.

Persicaria microcephala ‘Silver Brown’

You may also like...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *