Workshop: Stilleven met bloemen

Altijd heb ik een fascinatie gehad voor stillevens. Met name die met weelderige bloempartijen vind ik geweldig. In het Rijksmuseum liep ik voorbij de nachtwacht, naar ‘ Bloemstilleven in albasten vaas’ van Gerard van Spaendonck. Ik ben geen kunstkenner, maar bloemen zijn altijd prachtig! Wanneer je goed kijkt ze je naast de bloemen vaak ook andere details, zoals insecten, voorwerpen en fruit. Ook hebben de bloemen vaak een bepaalde betekenis of zegt het iets over de opdrachtgever van het schilderij. Vaak zijn er bloemen gecombineerd die helemaal niet tegelijk bloeien! Een bloemstilleven diende dan ook met name als pronkstuk. In die tijd waren snijbloemen ontzettend duur. Met name kostbare soorten, zoals de gevlamde tulp, zie je terug op de schilderijen.

stilleven, bloemstilleven, bloemenstilleven, workshop, fotografie, natuurfotografie, rozen, pruikenboom, cotinus, framboos, brandende liefde, hertshooi
Bloemenstilleven in metalen urn

Met steeds meer plukbloemen om me heen en geïnspireerd door foto’s op instagram ben ik zelf stillevens gaan maken. Heerlijk om een bloemstuk te maken, maar bloemen verwelken zo snel. Op deze manier kan je nog lang nagenieten van je stuk! Ik experimenteerde met verschillende vazen, bloemen en achtergronden, de combinaties zijn eindeloos!

Vanaf 2020: workshop ‘Je eigen bloemenstilleven maken met bloemen van het seizoen’.

Neem bij interesse voor deze workshop gerust contact op via de site of mail naar info@plukbloem.nl

Geef een reactie