Over plukbloem.nl

Er is niets mooier dan een bosje bloemen uit eigen tuin op de keukentafel! Om dit te realiseren heb ik de laatste jaren allerlei vaste planten aan mijn tuin toegevoegd, waar je van kunt snijden voor op de vaas. Daarnaast heb ik sinds 2019 mijn plukdak in gebruik, waar ik een- en tweejarigen kweek. Met de vers geplukte bloemen, zaaddozen, bladeren, takken en grassen maak ik creaties om weg te geven of om zelf van te genieten. Hierbij probeer ik zoveel mogelijk spullen her te gebruiken of tweedehands aan te schaffen. Laat je inspireren! Heb je tips of feedback? Wil je hulp om je eigen tuin ‘plukbaar’ te maken? Leuke ideeën om samen te werken? Ik hoor het graag! Alle teksten en foto’s maak ik zelf. Mocht je deze willen gebruiken, neem dan even contact op.

Willine

Algemene plukadviezen

Pluk bij voorkeur in de ochtend of de avond. Maak de stelen schoon, snijd ze schuin af en zet ze enkele uren op water voordat je er mee aan de slag gaat.

Kijk goed naar de planten, ze staan vaak wat langer wanneer de stelen of bloemen goed uitgerijpt zijn. Voorbeeld: euonymus (kardinaalsmuts), euphorbia (wolfsmelk), helleborus (nieskruid/kerstroos).

Knoppen gaan vaak niet meer open op de vaas. Kies dus (half)open bloemen of stelen waarbij de eerste kleine bloemetjes al open gaan. Voorbeeld: peonia (pioenroos), dahlia.

Veel voorjaarsbloemen geven slijm af. Zet deze dus eerst enkele uren apart op water om ze uit te laten slijmen. Voorbeeld: narcis, hyacint.

Bloemen met harige stelen vervuilen het water snel. Zet ze op een klein laagje water en ververs het water zo nodig. Voorbeeld: gerbera, zonnebloem.

Vanaf 2020 is het mogelijk om workshops te volgen bij plukbloem.nl in Barneveld. Interesse? Stuur gerust een berichtje naar info@plukbloem.nl!

Geef een reactie